Nua Pad Namman Hoy

Serverar: 2-3 portioner

Nua Pad Namman Hoy är wokad biff med grönsaker och ostronsås. Det är mycket lätt att laga. Jag provade idag och min man älskar det! En smakrik och är ej kyddig rätt. Passar perfekt för barn och vuxna som inte gillar stark mat!

Ingredienser

  • 500 g ryggbiff
  • 1½ msk sesam olja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk soja
  • 200 g Champinjon
  • 3 st. Hackande salladslökar
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk pressa vitlök
  • 3 msk olja
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Lägg det i en skål och häll sesamolja, soja och potatismjöl över. Marinera köttet ca: 1-2 timme., Vänd bitarna då och då i marinaden.
    2. Fräs vitlök i oljan tills den har fått färg och lägg i köttet och woka tills köttet är klart. Tillsätt svamp och vatten. Smaksätt med ostronsås och låt allt bli genomvarmt och lägg sist i salladslökar.
    3. Om såsen är tunn, rör i lite potatismjöl och rör tills såsen tjocknar.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    hillan66 12 juli 2011

    Jättegott! Jag har provat olika recept på denna rätt men det här var nog det bästa! En klar femma i betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben