Rostbiff ala lergryta

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Välsmakande och kryddig.

Ingredienser

  • 2 kg rostbiff (400 g)
  • 200 g smör
  • 2 msk salt
  • 2 msk aromsalt
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk basilika
  • 2 msk pepparblandning
  • 2 msk potatiskrydda
  • 2 msk paprikakrydda
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. Av skyn kan göra en jättegod sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    margitkallgren 10 maj 2009

    Det låter jättegott - men behöver det vara så mycket smör? Skall prova receptet när vi är några stycken. Mvh Margit

    thomasloov 4 april 2010

    Det var jättegott. Såsen blev *mums*

    Legoli 27 april 2010

    Det här var väldigt gott, kommer definitivt göra den igen. Tack för ett helt suveränt recept.

    Mellanbellan 9 januari 2011

    Ett fantastiskt gott recept trots att jag inte hade potatiskrydda och minskade smöret till 100 g. Vilken underbar sås det blev av skyn, den behövde inte kryddas mycket extra den inte.

    Tigermusic86 20 december 2012

    Hely underbart god... Mycket omtyckt här hemma :-) Tusen tack för ett toppen recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben