Serverar: 8 portioner
Tid: 2 timmar 45 minuter
Välsmakande och kryddig.
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. Av skyn kan göra en jättegod sås.
Det låter jättegott - men behöver det vara så mycket smör? Skall prova receptet när vi är några stycken. Mvh Margit
Det var jättegott. Såsen blev *mums*
Det här var väldigt gott, kommer definitivt göra den igen. Tack för ett helt suveränt recept.
Ett fantastiskt gott recept trots att jag inte hade potatiskrydda och minskade smöret till 100 g. Vilken underbar sås det blev av skyn, den behövde inte kryddas mycket extra den inte.
Hely underbart god... Mycket omtyckt här hemma :-) Tusen tack för ett toppen recept