Wokad kyckling

Det är kryddorna som får fart på kycklingen

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 färsk chili
  • 1 dl soja
  • ½ dl fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • Jordnötsolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklingen och skär den i munsbitar. Lägg bitarna i en skål. Blanda sesamfrön, sesamolja, soja och fisksås. Slå blandningen över kycklingbitarna och låt stå en stund.
    2. Skär grönsakerna i små bitar. Stek kycklingen i en het panna, låt den vila och efterstek så att den blir genomstekt. Häll över i en skål, täck med ett lock.
    3. Torka ur pannan, hetta upp den igen och fräs grönsakerna helt kort i jordnötsolja. Blanda så i allt med resten av marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 8 november 2008

    Jättegod kryddning. Smakade som hämtat från vilken Thai-restaurang som helst. Tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben