Färsiga rulader med rostade rotfrukter och sås

Serverar: 4 portioner

Köttfärs och lövbiff ihop gör att denna rätt är väldigt god.

Ingredienser

  • 1 1/2 msk ströbröd
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 dl finklippt persilja
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk riven pepparot
  • 300 g nötfärs
  • 400 g lövbiff i stora skivor
  • Rostade rotsaker
  • 300 g morötter
  • 200 g rödbetor
  • 400 g svartrot eller palsternacka
  • 500 g potatis
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • Gourmetsalt (flingor)
  • Skysås
  • 1 msk kalvfond
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk maizenaredning, ljus
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i ca 10 min i vattnet. Tillsätt salt och peppar. Blanda i persilja, finhackad lök, pepparrot och köttfärs.
    2. Kläm med hjälp av fuktiga fingrar ut färsen ca 3 mm tjockt på lövbiffsskivorna. Rulla ihop till rulader och fäst med köttstickor eller tandpetare.
    3. Bryn dem vackert bruna och efterstek på svag värme i stekpannan, 10-15 minuter beroende på hur tjocka ruladerna är. Skär ruladerna i ca 2 cm breda sneda skivor innan de serveras.
    4. Rostade rotsaker: Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en långpanna och ringla över lite olja. Strö på lite gourmetsalt.
    5. Rosta rotsakerna och fänkålen i 225 grader varm ugn ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
    6. Skysås: Blanda fond och vatten. Koka upp och tillsätt créme fraiche. Red av med maizenaredning. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben