Rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

En hetare variant av vår svenska rotfruktspytt. Jag använde Milkos lätt crème fraiche sweet chili.

Ingredienser

  • Ca 200 g potatis
  • Ca 600 g rotfrukter t ex morötter, palsternacka, rotselleri
  • 1-1 1/2 tsk hel eller malen spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs spiskummin och chilipeppar i smör i en kastrull. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med crème fraiche och solrosskott.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben