Bröd med rostade grejor

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Gott och enkelt matbröd som går att variera på 1000 olika sätt! =)

Ingredienser

  • 400 gram rostade och mixade solrosfrön, sesamfrön, grahamsmjöl, havregryn, mandlar (eller vadhelst du har i skåpen där hemma)
  • 300 g vetemjöl
  • 1 pkt jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Rosta grejorna du vill ha i, till en ljusbrunfärg. Ju mer du rostar desto mer smakar det. Låt det svalna och mixa det sedan i en matberedare till mjöl.
    2. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen ordentligt (15 minuter i maskin).
    3. Låt jäsa i bunken i 1 timme. Dela degen i två delar och rulla till två runda limpor. Låt jäsa i 30 minuter.
    4. Värm ugnen till 250º . När du sätter in bröden sänk värmen till 200º . Grädda bröden i ca 30 minuter (de ska vara 98º innuti, då är de klara, gäller ALLT matbröd).

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (2)

    Evia 19 maj 2008

    Detta ska jag prova. Låter jätte gott. Återkommer med kommentar när jag smakat det. Ha en bra dag.

    gunar 19 maj 2008

    Måste prova. Vilken rolig ide. Återkommer efter provbakning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben