Hemmagjord skagenröra på rostat bröd

Serverar: 4 portioner

Denna gjorde jag som förrätt på nyår. Om man inte vill ha så mycket som på bilden så räcker det med ett bröd per person. Vi fick en hel del över.

Ingredienser

  • 340 g skalade räkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 1 dl hackad dill
  • ¾ dl majonnäs
  • 1 ½ dl hackad purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk pressad citron
  • Citronskal från en halv citron
  • Cayennepeppar efter smak
  • Tabasco efter smak
  • Garnering
  • 50 g röd stenbitsrom
  • Dillvippor
  • Några räkor
  • Några skivor paprika
  • Salladsblad
  • Rostat bröd
  • Instruktioner

    1. Finhacka äggen och grovhacka räkorna, spara några räkor till garnering.
    2. Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco. Vänd försiktigt ner romen så att kornen inte går sönder.
    3. Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Bumbis 5 februari 2012

    Jättegod. Gjorde som det stod men hade även i en tsk tomatpuré för färgen och smakens skull.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben