Sallad på rostade rotfrukter och skinka

Serverar: 4 portioner

Rotfrukterna blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med pigga linser och Apetinasås!

Ingredienser

  • 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 burk linser
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 250 g rökt skinka i skivor
  • Sås
  • 150 g Apetina 10%
  • 2 dl minifraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin.
    3. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25–30 min. Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan.
    4. Servera med såsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben