Sallad med chèvregratinerad skinka

Serverar: 4 portioner

Har man inte chèvre kan man ta den ost man har hemma.

Ingredienser

  • 2 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 liten rödlök
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 100 g sallad
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor chévre
  • Instruktioner

    Koka mathavren i vatten och buljong i ca 12 minuter utan lock. Låt den kallna. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och ta ut avokadon ur skalet med en liten sked. Skär den och tomaterna i bitar. Blanda olja, vinäger och örtsalt i en stor skål. Blanda i lök, avokado, tomater, sallad och mathavren. Lägg upp det på 4 tallrikar. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg skinkan på brödet och osten ovanpå. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 minuter. Dela varje bröd i 4 delar med en vass kniv. Lägg dem på salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben