Sallad med ris och skinka

Serverar: 4 portioner

Detta recept har många år på nacken och jättegott är det.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl långkornigt ris
  • 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt djupfrysta ärter
  • 100 g herrgårdsost
  • 200 g varmrökt skinka
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil eller vispad grädde
  • 1 kryddmått salt
  • Instruktioner

    Koka riset i lättsaltat vatten i 18 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Slå av vätskan och spola riset i kallt vatten. Låt det rinna av väl. Tina ärtorna. Skär osten i stavar och skinkan i strimlor. Rör ut majonnäsen med gräddfilen eller grädden och smaka av med salt. Lägg upp salladsingredinserna i grupper på ett djupt fat och servera såsen till. Strö gräslök över och bjud på rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben