Smördegspaket med skinka och persilja

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

För vickning kan du gärna göra dubbel sats. Läckert gyllenbruna, ljumma och spröda bakverk.

Ingredienser

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 75 g kokt skinka
  • 1 dl riven ost, emmenthaler eller grevé
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk senap
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något. Dela dem mitt itu och kavla ut dem till 4 kvadrater.
    2. Tärna skinkan och blanda den med ost, persilja och senap.
    3. Fördela fyllningen mitt på smördegskvadraterna. Rulla ihop dem och tvinna ihop ändarna, så att de liknar paket eller smällkarameller
    4. Pensla smördegspaketen med ägg, och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper
    5. Grädda mitt i ugnen i 225C, ca 15 min.
    6. Låt paketen svalna på galler.
    7. Servera dem med sallad och tomater som förrätt, eller till vickning.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    labanclara12 9 maj 2009

    Mycket gott!!!

    ingemart 20 maj 2009

    Gott som kvällsvickning

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben