Pastasås med skinka och persilja

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En maträtt vi fick laga på hemkunskapen på 90-talet. Har blivit en snabb matlåderätt, alternativt vardagslunch i min familj! Snabbt, billigt och gott. Då köttet i sig är såpass salt, så behövs det inte kryddas, om man så inte önskar! Det är heller ej förbjudet att ÖSA på persilja!

Ingredienser

  • Penne pasta för två personer
  • 2 morötter
  • 150 g rökt skinka eller kassler
  • 1½ dl crème fraiche
  • ca 1 dl mjölk
  • ½ köttbuljongtärning
  • 3-4 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka pasta enligt förpackningens anvisningar. Gör sedan stavar utav morötterna och lägg i en skål med vatten. Ställ in i kylskåpet medan du kokar såsen, de blir krispigare då.
    2. Strimla skinkan i lagom munsbitar, fräs i en kastrull med smör. Tillsätt sedan crème fraichen och mjölk. Smula ned buljongtärning och låt allt puttra ihop i 5-10 min. Tillsätt persiljan och känn efter om såsen blivit "behagligt" tjock. (Om inte - tillsätt mer fraiche alt. mjölk!)
    3. Servera sedan genast med nykokt pasta och krispiga morotsstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben