Pastasås med curry, purjo och skinka

Serverar: 4 portioner

Mmmmm, gott helt enkelt!

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st paprika
  • 1 tsk curry
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl valfri grädde
  • 150 g rökt skinka
  • 2 dl ost (lagrad typ prästost)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla purjo, pressa vitlök och tärna paprikan. Fräs i smör och curry i en kastrull. Fräs grönsakerna en stund utan att de tar färg. Pudra över mjöl och häll över buljong, grädde och créme fraiche. Låt koka i 5 minuter.
    2. Tärna skinkan, rör ned den och den rivna osten i såsen. Låt bli varmt, koka ej. Smaka av med salt och peppar och mer curry om du önskar.
    3. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bianka 4 november 2008

    Och creme fraichen då?

    PatriciaS 17 februari 2009

    Detta var bland det godaste vi har ätit. Tack så mkt

    littlejohn 22 november 2010

    Tack för en jättegod pastasås. Glad att jag gjorde en större sats så att det blev över till frysen också.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben