Ugnspannkaka med skinka och purjo

Serverar: 3 portioner

Tid: 45 minuter

Underbar vardagsmat. Enkel, billig och GOD!

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smält smör
  • 150 g rökt strimlad skinka
  • 1 st liten purjolök
  • Garnering
  • 2 msk klippt gräslök (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggen med mjölet. Späd efter hand med mjölken, krydda och rör i smält fett. Låt gärna smeten svälla en stund.
    2. Häll upp smeten i en smord form ca 20*30 cm. Strö över strimlad skinka och purjo.
    3. Grädda ca 30 minuter i 225 g.
    4. Klipp ev. gräslök över och servera bums med grönsallad, rårörda lingon och knäckemacka.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    flabban 30 oktober 2008

    Jättegod. Brukar få bubblig ugnspannkaka, men den här är garanterat bubbelfri. Tack för ett kanonbra recept.

    Maraya 1 februari 2009

    Har gjort ugnspannkakan i kväll till matlåda i morgon. Ser väldigt god ut. Tack för ett smidigt recept.

    EvaMS 7 april 2009

    Kanongod ugnspannkaka. Jag gjorde dock en variant med lättrökt bacon i stället för skinka och purjo, mums.

    MarieJeppsson 12 september 2010

    den ugnspannkakan ska jag prova nångång

    lindatruedsson 8 december 2010

    Vilket kanonrecept! Alla i familjen älskade det! I kväll gör vi om succén igen!

    matiz 23 januari 2011

    Mycket bra grundrecept! Gör alltid det ;)

    Baambiii 11 maj 2011

    Enkelt och gott! Full poäng på receptet om man byter ut skinkan mot korv och bacon :)

    christincarlsson 7 juli 2011

    God

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben