Helstekt spätta på ryskt vis

Serverar: 4 portioner

En helstekt plattfisk hör till sommarens allra trevligaste matupplevelser.

Ingredienser

  • 4 rensade rödspättor, ca 1 1/2 kg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 1 liten ask ansjovisfiléer, 55 g
  • 2 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröran, crème fraiche och kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben