Spätta med banan

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Att frukt av olika slag passar fint ihop med kött- och fågelrätter har väl de flesta prövat på, men kanske är det inte fullt så naturligt att servera fisk tillsammans med frukt. Å andra sidan saknar vi väl ofta ett fiffigt tillbehör just till fisken. Stekta bananer till spätta valde vi i det här receptet.

Ingredienser

  • 4 hela rödspättor, rensade och färdiga för stekning
  • Salt
  • Citron
  • Vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Skorpmjöl
  • 2 st bananer
  • smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Torka fisken och gnid den sedan med salt och citron.
    2. Dubbelpanera fisken, dvs vänd den först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i skorpmjöl.
    3. Skala bananerna. Skär dem i halvor och klyv dem.
    4. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek fisken vackert gyllenbrun och lägg upp den på varmt fat.
    5. Lägg i en extra klick matfett och stek bananerna läckert guldbruna.
    6. Lägg upp dem på fisken. Fräs ur stekpannan med en liten klick matfett och häll över fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bassalove 30 maj 2008

    En fantastisk kombenation banan och fisk, Kommer att göra detta många gånger. Tack för receptet. Bassalove

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben