Cocospannkakor med banan och glass

Serverar: 3-4 portioner

Det här en efterrätt och inget annat! Eller lunch om man är desperat - men knappast till frukost...eller...varför inte? Det blir till ca 12 pannkakor.

Ingredienser

  • 2½ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl cocosflingor + lite att strö över med
  • 3 bananer
  • Lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Gör först pannkakassmeten. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa så att smeten är klimpfri. Blanda i äggen, ett i taget. Blanda i cocosflingorna i smeten.
    2. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna eller pannkakslagg. Lägg upp dem på ett fat.
    3. Skär bananerna i skivor.
    4. Lägg en pannkaka på en tallrik. Lägg sedan bananskivor i mitten. Rulla.
    5. Häll sist rikligt med lönnsirap över alltihop. Vill du lyxa till det kan du ju alltid strö över lite cocosflingor och servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben