Karamelliserade bananer med glass

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Egentligen ett indiskt recept som min man gjort om till sitt eget. Vi tycker att det är godast med blodapelsiner, men så klart kan man använda blonda. Enkelt att göra och väldigt gott påminner lite om den kinesiska friterade bananen. Mums filibaba

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 3 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl färskpressad saft av blodapelsiner (eller blonda)
  • 1 msk limejuice
  • vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Häll råsockret och apelsinjuicen i stekpanna, rör ihop, lägg i smöret och låt det bli karamellsmet under omrörning, obs! ha inte för hög värme (3:an på vår spisplatta) i cirka 2 minuter Dela två bananer på längden i fyra delar och lägg i karamellsmeten, låt dessa ligga i smeten i cirka två minuter tills bananerna mjuknat. Häll på 1 msk limejuice.
    2. Portionera i skålar och servera med vaniljglass. Om man inte vill ha glass så smakar det också bra med vispad grädde eller lite creme fraiche...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben