Marängsviss med klementiner, bananer, glass och gräddbullar

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegod och smarrig efterrätt. Klementinerna ger en syrlig och frisk smak. Punchen är pricken över i-et. Gott att servera till är små gräddbullar.

Ingredienser

  • ½-1 påse maränger eller hembakta
  • 2 bananer
  • 6-7 klementiner, utan kärnor
  • 1 l vaniljglass
  • 5 dl vipgrädde
  • 1 msk strösocker
  • Äggtoddy
  • 2 äggulor
  • 2-3 msk strösocker
  • Garnering
  • Maränger
  • Klementinklyftor
  • Några droppar punch
  • 4 gräddbullar
  • Instruktioner

    1. Skiva bananerna. Dela klementinerna i klyftor. Vispa grädden med 2 msk socker.
    2. Äggtoddy: Vispa äggulona med sockret till äggtoddyn.
    3. Varva sedan bananer, klementinklyftor, vispad grädde, vaniljglass och äggtoddy. Översta lagret skall vara grädde.
    4. Garnera med maränger och klementinklyftor. Sist men inte minst, droppa lite punch över hela rätten. Servera gräddbullarna på en tallrik, vid sidan om. Mums filli baba!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben