Fikon och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Passar lika bra som förrätt som efterätt. Och jag är riktigt tokig i färska fikon...och mozzarella så. :)

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 1 buffelmozzarella, eller 1 vanlig gjord på komjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Salta och peppra lätt.
    2. Rosta pinjenötterna hastigt i torr panna. Strö dem över fikon och ost.
    3. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger. Stänk lite på fikonen och ringla resten runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annafbg 2 januari 2010

    Gjorde detta som inledning på vår nyårsmiddag. Jag följde receptet till punkt och pricka, och det blev mycket uppskattat! En av gästerna slog fast att detta var den perfekta förrätten! Tack för ett gott, fräscht och enkelt recept!

    catharinac 29 december 2012

    Det ska alltså inte in i ugnen något?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben