Matmuffins med oliver, mozzarella och parmaskinka

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekta att äta till soppan eller ha med sig på utflykten.

Ingredienser

  • 0,5 liter vetemjöl
  • 50 g smält smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 30 svarta oliver
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pkt mozzarella
  • 6 skivor parmaskinka
  • 4 skivor parmesanost till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kryddor. Hacka oliverna och tillsätt dem.
    2. Blanda ägg, smör och yoghurt. Rör till en smet.
    3. Ställ ut muffinsformar och klicka ca en matsked muffinssmet i botten på varje form.
    4. Skär mozzarellabollen i tolv bitar. Halvera parmaskinkbitarna.
    5. Lägg en bit mozzarella och en skinkbit i varje muffins. Klicka på restern av smeten. Garnera med färsk timjan och eventuellt extra mozzarella och parmaskinka.
    6. Grädda muffinsen i ca 15 minuter, eller tills de fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben