Kycklingfilé med kanel och fikon

Serverar: 6 portioner

Vi hade denna som varmrätt mellan pumpasoppa och pumpaparfait men den är ju inte på något sätt bunden till Halloween. Men den är god!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 9 färska fikon
  • 1 litet pkt smör
  • 1 påse bladspenat
  • 1-2 dl thai kycklingfond
  • 1 l vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl socker
  • 1 dl fikonvinäger
  • Instruktioner

    Bryn köttet i stekpanna och efterstek sedan en stund i ugn på 175°. Krydda med salt och peppar (vi hade vitlökspeppar). Smält sockret i kastrull utan omrörning, slå på vinäger, fond, vatten och lägg i kanelstängerna. Reducera till ca hälften, sila och vispa i 6-8 msk smör och såsen är klar. Smörstek de halverade fikonen och lägg i spenaten på slutet.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben