Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En fantastiskt god förrätt, eller varför inte en lyxig huvudrätt tillsammans med champagne?

Ingredienser

  • 6 färska fikon
  • 1-2 mozzarellakulor
  • 80 g lufttorkad skinka, gärna parma eller serrano
  • Färsk basilika
  • Dressing
  • 6 msk olivolja
  • 3-4 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett kryss i fikonen, dock ej ända ner. Vik ut flikarna så att det blir som en blomma. Ställ på ett fat eller varsin tallrik. Dela mozarellan i bitar och strö över. Rulla ihop en skinkskiva till en liten rulle och vik på mitten och ställ med den vikta delen neråt. Gör så med resten av skinkskivorna. Strö över basilikablad
    2. Blanda ihop dressingen, smaka av med salt och peppar. Droppa över strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben