Kycklingrullar med mozzarella och basilika

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

En italieninspirerad god kycklingrätt där smakerna går hand i hand.

Ingredienser

  • 750 g körsbärstomater
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, skivade
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 900 g kycklingfiléer
  • 250 g mozzarella, skivad
  • Basilikablad
  • Servering
  • Egna potatisklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg tomater och vitlök i en rymlig ugnsform. Tillsätt olja, balsamvinäger, svartpeppar och salt. Låt stå i ugnen 10 minuter.
    2. Dela kycklingfiléerna till två tunna filéer vardera. Salta och peppra filéerna, lägg på en skiva mozzarella, basilikablad och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna på tomaterna med skarven neråt. Salta och peppra. Låt stå i ugnen ytterligare 15 minuter.
    3. Servera gärna med egna potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 24 mars 2013

    Verkligen jätte gott!!! Har lagat det här receptet flera gånger. När att tänka på är att man bryner kycklingrullarna i stekpannan innan man kör i ugnen. Tror inte 15 minuter räcker för att kycklingen ska vara genomstekt plus att de får mer färg på så sätt också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben