Torsk med lufttorkad skinka på purjolöksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Detta är en himmelskt god rätt, som får alla att kärleksfullt tänka på hur god mat verkligen kan smaka.En rätt som kan ätas minst tre dar i veckan.

Ingredienser

  • 4 torsk av ryggbit, cirka 125 g/portion
  • 3-4 soltorkade tomater
  • 4-6 lufttorkad skinka (Ex. jamón serrano)
  • 3 normalstora purjolökar
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk smör/margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Vitpeppar
  • Olivolja (Extra Virgin)
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och sätt ugnen på 250 grader. Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten. Häll på lite olivolja. Hacka de soltorkade tomaterna i bitar och lägg ibland purjon. Salta och strö fiskbitarna med paprikapulver och vitpeppar. Linda om skinkan kring fiskbitarna och placera dessa ovanpå purjon. Häll buljong och grädde mellan fiskbitarna och ringla över lite citronsaft på det hela. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter
    2. Kan serveras med kokt potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben