Bulgursallad med lufttorkad skinka

Serverar: 4 portioner

Bulgur är krossat vete som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 6 dl örtbuljong
  • 100 g frysta haricots verts
  • 1 burk svarta bönor, à 400 g
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka sallad, t ex ekbladsallad
  • 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • Dressing
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 krm sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulguren. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
    2. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna.
    3. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
    4. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben