Bulgur är krossat vete som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong.
Ingredienser
2 dl bulgur
6 dl örtbuljong
100 g frysta haricots verts
1 burk svarta bönor, à 400 g
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 kruka sallad, t ex ekbladsallad
150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
Dressing
2 dl matyoghurt
3 krm sambal oelek
Instruktioner
Koka upp buljongen i en kastrull.
Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min.
Häll av buljongen.
Blanda ner haricots verts i bulguren.
Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten.
Skala och skiva löken tunt.
Halvera tomaterna.
Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat.
Lägg skinkan överst.
Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
Servera salladen med dressing och bröd.