Våfflor med Svecia och lufttorkad skinka

Serverar: 4 portioner

Svecia, paprika och lufttorkad skinka lyfter våfflorna till oanade höjder! Våffelsmet och tillbehör kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 50 g smält smör eller 1/2 dl smör&rapsolja
  • Tillbehör
  • 1 liten röd paprika
  • 2 dl finriven Svecia
  • 1 dl Kesella kvarg
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprika, ost, kvarg, salt och peppar. Servera ostkrämen på våfflorna tillsammans med skinkan. Mal gärna över lite svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben