Raggmunk med renstek och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Raggmunkarna får en ny smak av riven morot och äpple.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 400 g potatis
  • 1 liten morot
  • 1 syrligt äpple
  • Rapsolja att steka i
  • Tillbehör
  • Rökt renstek
  • 125 g mozzarella
  • 4 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. Salta. Skala potatis, morot och äpple. Riv ner allt direkt i äggsmeten.
    2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek små raggmunkar gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Servera raggmunkarna genast, med skivor av renstek och skivad mozzarella. Strö över gräslök.
    4. Får man inte tag på rökt renstek, finns ju många andra goda slags kött att köpa, eller man har liggande i frysboxen. Själv är jag förtjust i rökt rådjur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben