Om du har lite bakpulver i smeten blir raggmunkarna fluffiga och frasiga.
Och vackra blir de om gräddas i våffeljärn men de kan ju såklart gräddas som vanligt i en stekpanna med beläggning.
Ingredienser
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2 dl lättmjölk
1 ägg
300 g potatis
75 g morot
1 msk flytande margarin
Tillbehör
2 msk lingonsylt
100 g morötter, rårivna
2 knäckebröd
2 ostskivor (17 %)
Instruktioner
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt ägget och vispa smeten slät.
Skala potatis och morot och riv dem på den fina sidan rakt ner i smeten.
Värm våffeljärnet på medelvärme om du kan reglera värmen.
Droppa lite margarin i järnet och häll på en skopa smet.
Grädda ca 2 min.
Lyft försiktigt och lossa eventuellt raggmunken från järnets ovansida. Smeten räcker till fyra raggmunkar.
Servera genast med lingonsylt och rårivna morötter.
Detta var något nytt...har inte tänkt på att man kan göra dem i våffel-järnet ska testa..lovar....
MrsNetis17 mars 2009
Det här måste testas! Låter intressant.
MrsNetis20 mars 2009
Mums det var ju jättegott!
Tipsade genast pappa och mamma om en lätt lunchrätt och de tyckte mycket om dem!
Tack för receptet, det ska snart användas igen!
Detta var något nytt...har inte tänkt på att man kan göra dem i våffel-järnet ska testa..lovar....
Det här måste testas! Låter intressant.
Mums det var ju jättegott! Tipsade genast pappa och mamma om en lätt lunchrätt och de tyckte mycket om dem! Tack för receptet, det ska snart användas igen!