Raggmunkar och fläsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En gammal maträtt som är lika god ännu. Billig att göra.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 800 g potatis
  • stekt fläsk
  • lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, slat och mjölken samt äggen till en jämn smet. Skala potatisen och riv den (ej för grovt). Blanda ihop allt i smeten och rör om.
    2. Smält margarin (smör) i en stekpanna och klicka ut så stora laggar du vill ha. Platta ut dem så de blir tunna, de sväller något i pannan. Vill man ha tunnare smet kan man ta bort ett ägg. Stek fläsk eller bacon till. Ett knep är att man steker dem samtidigt som man gräddar raggmunkarna på så sätt får du äta allt medans det är varmt. Riv gärna en morot till. Lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (14)

    evaldo 2 mars 2008

    Mums mums.........

    SDMaya 5 oktober 2008

    Jätte gott!

    Pirkko 8 oktober 2008

    Jätte gott!

    mammis 15 januari 2009

    Ja det här var en riktig god rätt Mums

    nenniese 21 februari 2009

    Mums!

    annelieberggren 19 maj 2009

    Åt detta i dag, jätte gott... Jag rev ner lite morötter i, blev kanon.

    zotiz 7 januari 2010

    japp. mumsigt!

    AnnoMundi 5 oktober 2010

    Jättegott! Måste säga att det blev ännu bättre om man lät smeten stå i kylen i några timmar.

    Anna-Malin 24 november 2010

    Jättegoda raggmunkar! Jag gillar inte när det blir för mycket "pannkaka" av dem, så detta recept var perfekt, där mängden mjölk och mjöl inte var så stor.

    xbea 30 augusti 2011

    jag har ingen speciell vikt mätt potatis.. Hur många ska man ungefär ta?

    ebbass1 14 september 2011

    Jättebra recept, Tack

    helnea1 28 november 2011

    Har precis lagat dina goda Raggmunkar. Jag måste få tipsa alla som tycker det är jobbigt att riva potatis. Jag skala potatisen och skar den i bitar. Sedan körde jag den i matberedaren med kniven i botten. Tillsatte mjölken och körde tills smeten var slät. Jag hade även i en liten lök, jättegott. Tack för receptet. Helena.

    sabr0201 8 januari 2013

    Använder alltid detta recept då jag gör raggmunkar, högsta betyg.

    Kristin Emanuelsson 10 augusti 2021

    Vad kul att läsa att så många tycker om mitt recept på raggmunkar, blir riktigt rörd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben