Couscouspanna med rökt fläsk

Serverar: 4 portioner

Du kan även använda kassler förstås. Själv tar jag Karlströms bacon som tillverkas i Ramsele och det är lite tjockare skivor och så gott att det även kan användas som smörgåspålägg.

Ingredienser

  • 4 dl couscousgryn
  • 4 dl hönsbuljong
  • Liten skvätt olivolja
  • 200 g rökt fläsk eller kassler
  • 2 purjolökar
  • 4 tomater
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Basilika, helst färsk, eller torkad
  • Instruktioner

    Koka upp buljong och 1 msk olja i en kastrull. Rör ner couscousen. Lägg på lock, dra från plattan och låt grynen svälla i 5 minuter. Skär purjolök och fläsk i bitar. Fräs det i lite olja. Skär tomaterna i bitar. Rör ner tomater, purjo och fläsket i pannan och krydda med salt, peppar och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben