Mousse på rökt fisk

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En god början!

Ingredienser

  • 1 rökt sik, 400 g
  • Ca 250 g rundrökt ål
  • Saften från ½ citron
  • 1/2 tsk worcestershiresås
  • 2 droppar tabasco
  • ½ krm salt
  • 2 dl grädde
  • Valfriia grönsaker till dekoration
  • Instruktioner

    1. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer. Tillsätt grädden och rör in den tills allt är en fast puré. Men se upp så det inte skär sig. Ställ kallt.
    2. Rensa ålen, mosa köttet med gaffel och blanda det med moussen. Smaka av.
    3. Hacka grönsakerna fint och lägg i grupper på portionstallrik. Lägg sedan upp moussen med en sked doppad i kallt vatten.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben