Raggmunk med stekt fläsk och lingon

Serverar: 4 portioner

Frasiga raggmunkar. Husmanskost som väl de flesta gillar?

Ingredienser

  • Raggmunks-smet
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 6 - 8 skalade potatisar
  • 1/2 skalad och finhackad gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör (för stekning)
  • Tillbehör
  • 400 g rimmat stekt fläsk eller bacon
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smeten till raggmunkarna. Riv potatisen och lök mycket fint och rör ner i smeten.
    2. Stek skivor av det rimmade fläsket i en panna med lite smör. När det är klart låt fläsket rinna av på ett fat med papper.
    3. Stek raggmunkarna. Gör gärna mindre, ungefär tre, fyra i en panna. Salta och peppra.
    4. Servera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Beson 3 mars 2008

    Tack för detta recept, det var jättegott. Vi är två matglada pensionärer så denna rätt som var för fyra pers. gick nästan åt. MvH/Birgita

    Lennart_58 15 februari 2010

    Hallå där, länge sen jag laddade detta recept, förlåt att jag ej betygsatt det, för det var verkligen goda raggare, du får en välförtjänt 5a o ett stort tack.

    hpson 19 mars 2010

    Jag tycker det är sååå gott med raggisar. Ska bli kul att testa ditt recept, jag har inte haft i lök nån gång. Mvh// hpson

    christincarlsson 2 november 2011

    Helt underbara och lätta att göra. Hela familjen ÄLSKADE dom.

    emmiva 16 november 2011

    Väldigt goda=)

    MBM 18 juli 2012

    Lätta att göra och väldigt goda.

    anna_ho 15 november 2012

    Jättegoda men räckte inte till 4 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben