Serverar: 6 portioner
Enkel och god husmanskost
Lägg fläsket i en långpanna och krydda med grillkrydda. Stek det i mitten av ugnen, ca 30 minuter, så att det blir knaprigt. Koka upp 6 ½ dl mjölk och 3 msk smör i en gryta. Skaka samman 1 dl mjölk och 3 ¾ msk vetemjöl i en redningsbägare, och häll ner i mjölken under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek löken i en stekpanna med smör och servera till såsen, så att man kan välja sås med eller utan lök. Servera med kokt potatis.
Vilken temperatur har du på ugnen
Det blev perfekt i ugnen o smidigt,bra att du la till graderna :)
Grillkrydda på rimmat fläsk *mumma så gott det blev* Såsen blev perfekt också ... brukar annars höfta mig fram men testade denna gång att följa receptet :-) Full pott med poäng! /kram Ps Fläsket blev bara så gott