Stekt salt sill med löksås

Serverar: 2 portioner

En klassisk husmanskost som är så god...

Ingredienser

  • 1 pkt steksill, 2-4 urvattnade sillfiléer eller steksill
  • Vetemjöl
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Löksås
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1½ tsk socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vänd de avtorkade sillfiléerna i vetemjöl, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i ströbröd.
    2. Stek dem så att de får en brun och frasig yta.
    3. Hacka löken och stek den mjuk och glansig i matfettet. Tillsätt socker. Strö över vetemjölet och vänd runt i pannan. Häll på mjölk och låt såsen sjuda på låg värme cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera sillen och löksåsen med kokt potatis. Löksåsen är också god tillsammans med stekt fläsk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kajenn 27 maj 2009

    Mums! Vi åt detta alldeles nyss, alltid lika gott och väl värt att pröva för den som aldrig gjort det!

    Rajdon 3 december 2013

    Mycke gott! Använde finhackad dill och gräslök iblandat i ströbrödet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben