1 pkt steksill, 2-4 urvattnade sillfiléer eller steksill
Vetemjöl
1 ägg
Ströbröd
Löksås
1 medelstor gul lök
1 msk smör eller margarin
1½ tsk socker
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Vänd de avtorkade sillfiléerna i vetemjöl, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i ströbröd.
Stek dem så att de får en brun och frasig yta.
Hacka löken och stek den mjuk och glansig i matfettet. Tillsätt socker. Strö över vetemjölet och vänd runt i pannan. Häll på mjölk och låt såsen sjuda på låg värme cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera sillen och löksåsen med kokt potatis.
Löksåsen är också god tillsammans med stekt fläsk.
Mums! Vi åt detta alldeles nyss, alltid lika gott och väl värt att pröva för den som aldrig gjort det!
Mycke gott! Använde finhackad dill och gräslök iblandat i ströbrödet