Stekt sill i ättika

Gott till smörgåsbordet

Ingredienser

  • 600 g sillfilé
  • 1 stor skivad gul lök
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Salt
  • Lag
  • 4 dl vatten
  • ½ dl ättika (24%)
  • 8 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop lagen tills sockret lösts upp.
    2. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd. Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivade löken. Låt stå kallt i två till tre dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mz66 28 december 2009

    Jag gjorde sillen till julbordet! Ett bra recept men jag saknade saltet!

    walterego 30 oktober 2011

    Smakade av, idag, resultatet av Ditt recept lenngunn. Stort tack för "påminnelsen" att fixa ett gott alternativ till julbordet, påskmiddagen, midsommarfesten, tja you name it! Salt användes, i stort sätt, till allt som tillagas på spisen. Behöver inte ens nämnas, men ok, kanske ändå? Kan rekommendera 8-10 kryddpepparkorn, gärna hela eftersom de inte sätter sig mellan tänderna. En stark femma och ett extra tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben