Löjromsgravad sill

Serverar: 10 portioner

Till jul, påsk, midsommar eller när som helst.

Ingredienser

  • 6 filéer av inläggningssill
  • 2 msk 24% ättika
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk fransk senap
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 50 g löj- eller ishavsrom
  • Instruktioner

    1. Skär sillfiléerna i bitar. Blanda ihop lagen och låt sillen "dra" i minst 6 timmar.
    2. Häll bort lagen och låt sillen rinna av. Blanda alla ingredienser till såsen och varva med sillbitarna.
    3. Behöver minst 1 dygn i kylen innan den är färdig att ätas!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben