Kokt sill

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lika gott året om

Ingredienser

  • 500 g sillfilé
  • Dillkvistar
  • Lag
  • 1/2 liter vatten
  • 1 grad (4 msk) Perstorps ättika (24%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 15 vitpepparkorn
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1-2 lagerblad
  • Instruktioner

    Skölj sillen väl. Salta lätt på köttsidan, lägg på en dillkvist. Rulla ihop sillen och lägg den tätt i en kastrull. Koka ihop lagen och slå den heta lagen över sillen. Lägg på lock och låt sillen sakta koka i 6-8 minuter. Låt sillen stå cirka en halv timme innan servering. Servera med kokt potatis, gräddfil, grovt bröd eller knäckebröd. Rårivna morötter är gott till.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Midsommartid
    Den ljusaste tiden på hela året är här! Vi är många som har en stor fö...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vad är ett lands nationalrätt ?
    För många år sedan var jag på en konferens i Holland och vid middagsbo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben