Kokt torsk med mild äggsås

Serverar: 4 portioner

Så otroligt enkelt och gott.

Ingredienser

  • 600 g torsk eller hokifilé
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 knippa persilja
  • 2 hårdkokta ägg
  • En liten klick smör
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • 200 g sockerärtor
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Koka upp fiskbuljongen i en gryta och lägg ner fileérna i buljongen, låt allt koka upp och ta genast grytan från värmen. fisken får inte koka sönder. Lägg på ett lock och låt stå och dra i ca: 10 minuter.
    2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Häll på buljongen och grädden och låt koka i ca: 5 minuter under ständig omrörning. Smaksätt såsen med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ner i såsen.
    3. Lägg upp torskfileérna på varma tallrikar och servera dem med såsen och hackade ägg. Kokt potatis är ett måste. Ett gott tillbehör är sockerärtor som man låter koka hastigt i lättsaltat vatten i ett par minuter. Garnera gärna med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Anemona35 8 februari 2011

    Härligt god variant med inte så mycket mejeriprodukter. Men inte är det väl laktosfritt med matlagningsgrädde? Vi använde hoki och åt med potatis och sparris.

    grodanper 9 september 2011

    Jätte gott och enkelt! Jag använde mig av snabb majsena mjöl i stället för vetemjöl!

    AckisF 21 mars 2012

    Det åts med god aptit här hemma :) Jag fick också önskemålet om att göra denna maträtt igen - det måste ju vara ett gott betyg :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben