Fisk och skaldjur passar ofta bra ihop med ägg. Särskilt bra passar en äggsås till kokt torsk.
Ingredienser
400-500 g torsk (filéer eller bitar) eller ett paket djupfryst tork
2 tsk salt
c:a 10 hela kryddpepparkorn
vatten
Ingredienser till äggsås
5-6 ägg
25-30 g margarin eller smör
2-3 msk vetemjöl
2-3 dl mjölk
2-3 dl fiskbuljong från kokningen av torsken
lite persilja
2-3 krm salt
lite vit- eller svartpeppar
Detta föll inte oss i smaken. Eller som min sambo sa: Jag blir inte ledsen om du inte gör detta fler gånger. :) Men tack ändå för receptet!
Min sambo däremot älskar denna typ av recept. Torsk med äggsås, mumma!
Yammi-yam-yam! Jättegott!
Mycket gott och uppskattat!! Tack för tipset
Underbar måltid:) Jag har alltid kokta ärter till denna rätt.
Kokt torsk med äggsås - är ju bara såååååå gott.
Mycket gott! =)
God och enkelt att tillaga. Vi hade bara 3 ägg i såsen . Kommer göra detta flera gånger.
Mycket gott!
Enkelt å gott tack för receptet
Supersmarrigt:-)
Mums!
Sååå gott,tack för receptet!
En klassiker! Smaklökarna jublar lika mycket av nostalgi som välbehag :-)
Tusen tack för lätt recept som jag har gjort idag till lunch.. Jag har ej persilja hemma men går bra utan lika gött ändå...
precis ätit..gott gott..:)
Tack för receptet. Det var verkligen gott.
Mycket gott. Beskrivningen är också bra skriven, med både färsk och fryst fisk.
Toppenrecept! Min sambo vrâkte i sig tre portioner och bad mig göra om det sà snart som möjligt :)
ett toppen recept har lagat det flera gånger. blir en solklar 5:a från mej :)
Jättegod sås som tom bonussonen sa mmmmm om (vilket han inte gör ofta). Denna ska göras igen : )
Jättegott - hela familjen tyckte om det.
Jag minns skolans torsk med äggsås och för mig var det ingen höjdare, så det blev aldrig av att jag lagade det själv, men kom nu på att jag i alla fall skulle prova och det här receptet var JÄTTEGOTT! Det är inte sista gången det serverats torsk med äggsås i det här huset!
Den här fiskrätten är väldigt god har gjort den många gånger. Jag har även i lite ättika i vattnet som man kokar fisken i. Har fått lära mig detta av min mor.
Supergod! :)
Smaklöst och tråkigt enligt min smak :(
Det är så gott, smaklökarna jublar åt denna klassiker!Tack tack!
Det är så gott, smaklökarna jublar åt denna klassiker!Tack tack!
Detta recept på äggsås är absolut en de bättre jag ätit. Jag använde 3/4 av en fiskbujongtärning i såsen ock kryddade med vitpeppar. Stekte torskryggen istället för att koka den. Fisken fick ligga i 10%-ig saltlösning i en halv timme innan stekning. Ska prova denna med annan fisk, jättegott.