Torsk med rotfruktsmos

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt mos till fisken

Ingredienser

  • 2 st torskfiléer
  • Ströbröd
  • Vetemjöl
  • Müsli
  • 1 ägg
  • Smör eller olja
  • 1 liten rotselleri
  • 3 st morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk strimlad vitkål
  • 5 potatisar
  • Citron
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Muskot
  • Crema di balsamico
  • Instruktioner

    1. Börja med moset. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Koka dessa med löken och vitkålen ca 20 min.
    2. Blanda ströbröd, mjöl och musli. Krydda blandningen. Vispa lätt ett ägg. Blanda i citronsaft. Krydda fisken. Doppa först fisken i ägget och sedan i paneringen. Stek fisken i en stekpanna.
    3. Häll av de kokta grönsakerna och mosa med elvispen. Späd med grädden och tillsätt lite smör. Krydda.
    4. Servera med bönor och smält smör eller en god olivolja.Ringla över lite balsamico. Gott till är creme fraiche blandat med hackad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 26 oktober 2008

    Detta ska jag också prova. Får köpa en bit torsk nästa gång jag åker till Haagse Markt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben