Torsk på franska

Serverar: 4 portioner

Ser gott ut och är gott.

Ingredienser

  • 500 gram torskfilé
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 3 dl vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk krossad grön eller rosépeppar
  • gräslök eller dill
  • Instruktioner

    Låt torskfiléerna tina. Skala morötter och palsternacka. Skölj purjon. Finstrimla allt fint. Koka upp vatten med buljongtärning i en låg vid kastrull. Lägg i det strimlade. Låt koka sakta under lock i fem minuter. Lägg på torskfiléerna. Koka på ytterst svag värme precis till dess att de är genom kokta, 5 - 8 minuter. Häll av buljongen i en kastrull. Blanda vetemjölet med lite vatten. Häll i, rör om och låt småkoka några minuter. Rör i creme fraiche. Smaka av. Häll såsen över fisk och grönsaker. Strö på kryddgrönt. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben