Torsk i citrongräddsås

Serverar: 4 portioner

Härligt god gratäng.

Ingredienser

  • 600 g torskfiléer (färska eller frysta)
  • 1 paket fryst broccoli, ca 250 g
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Gratängsås
  • 2 dl fiskspad (från formen)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Tina den frysta fisken och broccolin något.
    2. Sätt ugnen på 220 grader.
    3. Skär fiskblocket i 3 cm breda bitar. Lägg fiskbitar eller hela färska filéer på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och koka i ugnen ca 20 minuter. Ta ut fisken.
    4. Höj värmen till 275 grader.
    5. Häll av och mät fiskspadet. Späd med vatten till 2 dl. Häll spadet och grädden i en kastrull. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner blandningen i kastrullen. Låt såsen koka 3-5 minuter.
    6. Tillsärr citronsaft, salt och äggula i såsen. Såsen får inte koka mer.
    7. Lägg broccolin runt fisken. Häll såsen över rätten. Gratinera i ugnen tills rätten fått färg, ca 10 minuter.
    8. Servera med kokt eller kokt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bitten56 5 april 2014

    Vi åt denna rätt idag , den var sååå god. Du får en stark 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben