Torsk i ugn med blekselleri och paprikatäcke

Serverar: 4 portioner

Ett rosafärgat täcke gömmer fisken i denna ugnsrätt.

Ingredienser

  • 600 g torsk, kolja eller sej
  • 2 stjälkar blekselleri
  • ½ röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk curry
  • 2-3 msk chilisås
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form. Skölj och ansa grönsakerna och finhacka dem. Bland med citron, curry, chilisås och créme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg fisken i formen och bred blandningen över. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.
    2. Servera med kokt eller pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    ingamia 2 mars 2017

    Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben