Torsk i ugn

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 50 minuter

Min mors goda recept som jag ätit sedan jag var liten

Ingredienser

  • 2 st frysta torskblock
  • 5 dl vispgrädde
  • 2- 2½ dl kaviar
  • ½ paket fryst dill
  • 10 st körsbärstomater eller 2 st vanliga
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vitpeppar
  • Potatis
  • Instruktioner

    Sätt igång ugnen på 175 grader. Lägg i de fryst torskblocken i en ugnssäker form. Blanda grädde, kaviar, dill och mosa i buljongtärningen. I med vitpeppar , blanda ordentligt med en visp och smaka sedan av. Ha i mer eller mindre efter behag. Obs salt behövs ej! Häll sedan gräddblandningen över fisken. Dela eller klyfta tomaterna och lägg dem bredvid fisken i grädden. Gräddas i mitten av ugnen i ca 50 -55 minuter! Servera gärna med potatis till.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    limikael 29 augusti 2016

    Skriv gärna hur länge fisken ska vara i ugnen, då blir det lättare att följa receptet...

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben