Torsk i ugn
Ingredienser
600-800 g torskfilé
400 g färska eller frysta grönsaker, purjolök, morot, selleri, körsbärstomater
1 pkt Kelda citronsås
100 g riven Jarlsbergost
Salt
Peppar
Timjan
Kokt potatis eller ris
Instruktioner
- Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smord, eldfast form. (Om du använder frysta grönsaker kan du lägga dem direkt i ugnsformen utan att koka dem).
- Lägg fisken över grönsakerna och strö på lite salt, peppar och timjan. Gör fisksås enligt anvisningarna på förpackningen och häll över fisken. Sist strör du över osten.
- Baka i ugn ca 15 minuter på 180 grader. Servera med kokt potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Lär dig laga god fisk
Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Digital termometer för perfekt resultat
För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...
Supergod fiskrätt. Lätt att göra, Kommer garanterat att göra det igen.