Torsk i ugn

Serverar: 4 portioner

Torsk i ugn

Ingredienser

  • 600-800 g torskfilé
  • 400 g färska eller frysta grönsaker, purjolök, morot, selleri, körsbärstomater
  • 1 pkt Kelda citronsås
  • 100 g riven Jarlsbergost
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Kokt potatis eller ris
  • Instruktioner

    1. Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smord, eldfast form. (Om du använder frysta grönsaker kan du lägga dem direkt i ugnsformen utan att koka dem).
    2. Lägg fisken över grönsakerna och strö på lite salt, peppar och timjan. Gör fisksås enligt anvisningarna på förpackningen och häll över fisken. Sist strör du över osten.
    3. Baka i ugn ca 15 minuter på 180 grader. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    majaomax 29 mars 2009

    Supergod fiskrätt. Lätt att göra, Kommer garanterat att göra det igen.

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben