Rotfruktsmos med parmesan

Serverar: 4 portioner

Utgå från potatis och variera gärna rotfrukterna som du vill. Parmesanosten piffar verkligen upp moset!

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 2 msk finhackad rödlök eller gräslök
  • Instruktioner

    Skala och skiva rotfrukterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa sönder rotfrukterna med en potatisstöt. Det får gärna vara lite bitar kvar. Rör i mjölk, salt, peppar och ost. Rör moset luftigt. Strö över lök och ev mera ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben