Tortellini al pomodoro e parmigiano reggiano - Tortellini med tomatsås och parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

- Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • 400 g Barilla Tortellini Grandi Prosciutto di Parma
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl Barilla tomatsås Basilico eller all’Arrabbiata
  • Finriven parmesan
  • Instruktioner

    Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i cirka 4 minuter. Koka tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt den i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben