Julskinka kokt

Tid: 3 timmar 30 minuter

Ingredienser

  • 4 kg julskinka
  • 4 msk honung
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 lagerbärsblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 7 vitpepparkorn
  • 3 msk Graveleys starksöt senap
  • 1 ägg
  • Skorpsmulor
  • Instruktioner

    1. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan. Tag därefter upp skinkan. Koka upp vattnet Lägg därefter i skinkan försiktigt. Koka upp och skumma av. Lägg i kryddorna och sjud vattnet. Koktid en knapp timme per kg skinka.
    2. Spadet används sedan till ärtsoppa och bruna bönor.
    3. Låt skinkan kallna. Skär av svålen. Garnera med ägg och senap. Strö ströbröd rikligt.
    4. Griljera i ugn 250 grader tills skinkan blir lagom brun. Provät den varm.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    svengelsk 4 januari 2011

    Kokade skinkan enligt receptet, men tog hälften av kryddor och honung eftersom min skinka var mindre. Det var den bästa skinkan jag har kokat. Griljerade med ägg och fransk senap.

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben