Korngrynspudding med lingon och fläsk

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 2 timmar

Nyttiga korngryn på gammaldags vis?

Ingredienser

  • 1½ dl korngryn
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl standard mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm socker
  • Instruktioner

    1. Koka korngrynen mjuka i 2 dl vatten och 1 tsk salt, tills en tjock gröt erhållits.
    2. Blanda i 2 dl mjölk, 1 ägg och ett kryddmått socker, rör om ordentligt.så att allt blandar sig och ägget fördelas.
    3. Häll blandningen i en väl smort form (ca 1 l).
    4. Grädda korngrynen i 175 grader varm ugn i cirka 1 timme och 45 minuter. Grynen måste bli ordentligt mjuka. Om ytan verka bli för mörk, rör lite i puddingen.
    5. Serveras med rårörda lingon/lingonsylt och stekt fläsk eller skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben